• 2012. 03. 21.

  Nemzetközi Grafikai Szemle - II. Székelyföldi Grafikai Biennále

  «« vissza
 • Az érdeklődő képzőművészek az első fordulóra az alkotásról készült digitális reprodukciókat kellett beküldjék, melyek alapján a 2012. március 24-25-i hétvégén ülésező zsűri kiválasztja a továbbjutó alkotásokat: A kiválasztott alkotások eredetijét 2012. április 27-ig kell majd beküldeni a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központhoz.

  A Székelyföldi Grafikai Biennálét azzal a céllal indították útnak két évvel ezelőtt a szervezői: Hargita Megye Tanácsa, Kovászna Megye Tanácsa, Hargita Megye Tanácsának Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központja és Kovászna Megyei Művelődési Központja, hogy népszerűsítsék és támogassák a térség kortárs grafikai törekvéseit, és lehetőséget adjanak a kortárs grafikusművészeknek a nagyközönség előtt való bemutatkozásra. Az, hogy a második Biennále is ekkora érdeklődésnek örvend csak tovább erősíti azt a tényt, hogy a Grafikai Szemle egy hiánypótló rendezvény, amelyre nagy szükség van a térségben.

  A Biennále fődíját ezúttal is a Vegyépszer Zrt. ajánlotta fel 2.000 Euró értékben. A fődíj mellett Hargita, Kovászna  és Maros megyék szintén felajánlottak egy-egy 1.000 Eurós különdíjat. A Biennále fővédnöke Kelemen Hunor, Románia kulturális és örökségvédelmi minisztere.

  Bővebb információk a rendezvény honlapján, a www.grafikaiszemle.ro oldalon találhatóak.

 •