• 2012. 08. 23.

  Szászlábacskák - néptáncoktató és közösségépítő tábor

  «« vissza
 •             A táncokat kolozsvári oktatók (Both Zsuzsa, Both József) tanították, akik mellett csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi népzenészek biztosítottak élő zenét, úgy a próbákon, mint az esti táncházakban.  A játékok levezetéséért Simon Réka Ágnes (a Kovászna Megye Művelődési Központ munkatársa) és Gyerő Szilvia (Sepsiszentgyörgy) feleltek. A kézműves foglalkozásokat pedig Pál Emese, Demeter Miklós és Petrova Anasztázia (Sepsiszentgyörgy) vezették le. A tábor lebonyolítása után a „Százlábú” Néptánc-együttes utánpótlás csapatában, vagyis a Százlábacsakák tagjai között mélyebb kapcsolatok alakultak ki, valamint megerősödött a csoportkohézió, amely hozzájárul a közösség fejlődéséhez.

      A tábor lehetőséget teremtett a fiataloknak, hogy kimozduljanak a számítógépek elől, a virtuális világból és együtt lehettek, közösségeket alkottak, ugyanakkor, a népzene, a néptánc, kézimunka és a (népi) játékok nyelvén is megtanulták ápolni és őrízni közös kultúránkat.

  A tábor szervezői: Kovászna Megyei Művelődési Központ, Regös Ifjúsági és Közművelődési Egyesület

  A tábor támogatói, akiknek ezúton is köszönjük a hozzájárulásukat: Combridge SRL, Kovászna Megye Tanácsa, Kovászna Megyei Művelődési Központ, Lajtha László Alapítvány, Communitas Alapítvány.

 • Fotógaléria:

 •