• 2012. 12. 20.

  Befejeződött a Háromszéki Koncert Karaván

  «« vissza
 • A gyerekdalokat játszó Folker együttes május és október között, Maksán, Oltszemen, Kézdiszentléleken a Perkő Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Találkozója alkalmából, Csernátonban, Katrosán a Székölyök Gyermekfesztiválon, Páván és Nagyajtán voltak láthatók, hallhatók.  A Kecsketánc című gyermektáncházat közel 1200 háromszéki gyermek élvezhette.

  A fiatalokat célzó, külföldi és magyar nagyslágereket feldolgozó Funky Munky együttes koncertjeinek helyszíne négy alkalommal is Sepsiszentgyörgy volt. Különböző ifjúsági rendezvények kísérő- vagy záróprogramjaként, közel 1000 középiskolás diákhoz és egyetemistához jutott el az élő zene. Májusban, a Háromszéki Diáknapok résztvevői hallhatták az együttest, november 16-án a Shortcut egyetemista vetélkedő nyitóestjén, majd november 30-án a II.Városi Gólyabálon léptek fel. Zárókoncertként, december 5-én a egésznapos Mikulás Napi Vigasságok rendezvény keretében hallgathatták az érdeklődők. A Funky Munky, júliusban a csernátoni Ifjúsági Sportnapok keretében léptek fel és szeptemberben Baróton, az Erdővidéki Ifjúsági Napok keretében, valamint a hónap végén Kovásznán is hallhatták a fiatalok. 

  A felnőtteknek és nyugdíjasoknak szóló pályázati kategória nyertese Constantin Rozi nótaénekes és kísérő zenekara, májusban Dálnokon kezdte a turnét. A Nótacsokrokból és hangszeres cigányzenéből összeállított előadáson közel 1000 háromszéki lakós vett részt Ozsdolán, Kőröspatakon, Kovásznán, Gelencén, Bikfalván és Középajtán.

              Babos Margit, a projekt felelőse elégedett az első alkalommal megszervezett Háromszéki Koncert Karaván eredményeivel és reméli, hogy jövőben újabb zenekarok, csapatok részesülhetnek nemcsak pénzügyi, hanem szakmai támogatásban is. Reméli, hogy a projekt kinővi a megye határait, Erdélyben és majd a Kárpát medence más területein is fellépési lehetőséget kapnak a háromszéki zenekarok, együttesek.

 •