Notice: Undefined index: user_lang in /home4/cultcov/public_html/index-akt.php on line 12
Kovászna Megyei Művelődési Központ
 • 2013. 08. 26.

  III.MOZSIKA népzenei tábor

  «« vissza
 • A tábor első napjaiban a résztvevők egyesével, vagy hangszerenként elosztott kiscsoportokban, a sepsiszentgyörgyi Heveder Zenekar tagjainak az oktatása mellett tanultak népzenét, amelyet követően a tábor további napjaiban egy népi zenekar felépítése szerint gyakorolták a csoportban való zenélést. A népdaltanuláson résztvevő tanulók csoportosan, István Ildikó - a Sepsiszentgyörgyi Művészeti Népiskola ének- és tánctanára – oktatása mellett tanultak népdalokat.
      A tábor során a résztvevők Magyarlapád és Szászcsávás népi zenéjével ismerkedtek meg.Kiegészítő tevékenységként augusztus 14-én, szerda délután kézműves tevékenységre, nemezelésre került sor Lázár-Prezsmer Kinga, sepsiszentgyörgyi pedagógus közreműködésével, illetve a tábor minden napján a résztvevők népi játékokon vettek részt.
      Elmondható, hogy a tábor elérte célját, hiszen a III. „Mozsika” népzenei táborban a résztvevők megismerkedtek két tájegység népzenéjével, népdalaival, ugyanakkor megízlelhették és gyakorolhatták a közös zenélés örömét.
      A tábor a a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány és támogatásával került megvalósításra. Köszönjük szépen a támogatást!
  Babos Margit, programfelelős

 • Fotógaléria:

 •