• 2014. 03. 22.

  Meseíró és meseillusztrációs pályázat

  «« vissza
 • A rendezvénysorozat hosszú távú célja a Kovászna megyei felnövekvő nemzedék identitástudatának erősítse, rövid távú célként pedig népmesei örökségünk előtérbe helyezését, megismertetését, használatát és továbbadását tűztük ki. Népmeséink olyan letisztult tudás, bölcsesség őrzői, amelyek példázataikkal helyt állni, megmaradni, megerősödni és életünk bonyolult útvesztőiben problémák fölé emelkedni ösztönöznek.

  A pályázat megvalósításában max. 5 fős csapatok vehetnek részt. Feladatuk mesét írni (max.5 gépelt oldal) és ennek az illusztrációs anyagát is megalkotni. Az írások formailag és tartalmilag meg kell feleljenek a népmese felépítésének. A szöveget kísérő alkotásokat A4-es rajzlapra kell elkészíteni, lehet használni színes ceruzát, filctollat, vízfestéket, temperát, pasztellkrétát vagy zsírkrétát.

  A mesét és az illusztrációs anyagot tartalmazó pályázati csomag mellé kérjük mellékelni a pályázók adatait (Név, iskola, osztály, pontos lakcím, egyéb elérhetőség).
  A beérkezett pályamunkákat egy szakmai zsűri bírálja el. Ezt követően a nyertes mesékből egy háromszéki kiadvány készül, amelynek díjátadó ünnepsége szeptember 30-án, a MAGYAR NÉPMESE NAPJÁN, Kisbaconban lesz megtartva. A nyertes csapatok értékes könyvjutalomban részesülnek (amelyek között a mesekiadvány is szerepel) és egy élményszerű mesebarangoláson vehetnek részt a kisbaconi Bodvaj Egyesület szervezésében.
  A pályázatok leadási határideje: 2014. május 30. (péntek), 13 óra, a Kovászna Megyei Művelődési Központ székhelyén (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér, 2 szám, postai irányítószám: 520008). A borítékra rá kell írni, hogy meseíró és meseillusztrációs pályázat.


 • Fotógaléria:

 •