• 2014. 10. 16.

  Háromszék Természetkalendáriuma - könyvbemutató

  «« vissza
 •     Dr. Szabó D. Zoltán biológus, a kiadvány lektora úgy vélekedett, hogy a háromszéki nagyközönség egy hiánypótló könyvet tarthat a kezében. Ez a kiadvány nem csak az íróasztal mellett született, hanem sok-sok szabad ég alatt eltöltött idő eredménye.
  A szerzők látványosan mutatták be, hogy hogyan lehet még színes és érdekes természetkalendáriumokat írni, használva a modern fényképezési lehetőségeket. A szerzők a szakmai, olykor száraznak tűnő tartalmat kellő arányérzékkel dúsították fel találó irodalmi idézetekkel. Sok leírás mögött lehet érezni az aggódást, sok állat- és növényfaj bemutatása zárul a “szigorúan védett” megjegyzéssel.
  A szerzők hangsúlyozták, hogy már csak a végtelen fajgazdagságnak köszönhetően sem lehetett céljuk a teljesség igényével való szakmai feltérképezés, de az igen, hogy követhetővé váljon a természet változása, hogy majd az olvasó ne csak a könyv oldalait lapozza, hanem abból ötletet, kedvet merítsen és útra keljen, hogy Háromszék természeti kincseit személyes közelségből is megismerhesse.
  A kiadvány képi anyagát 26 székelyföldi fotós munkáiból válogatták, szerkesztője Nagy Tünde és grafikai szerkesztője Kolumbán Hanna. Az 1000 példányszámban megjelent könyv megvásárolható a Háromszék Vármegye Kiadó székhelyén (Szabadság tér, 2. szám alatt).
  A projekt szervezői: a Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ, a Fundamentum Egyesület. A könyv megjelenését támogatta a Bethlen Gábor Alap.

 • Fotógaléria:

 •