• 2018. 01. 23.

  Sorsok - Kőrösi Csoma Sándor tárlat, Kovászna, 2018

  «« vissza
 • Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Város Önkormányzatával, a kovásznai Kádár László Képtárral és a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesülettel együttműködésben, Sorsok címmel képzőművészeti pályázatot hirdet a 2018-as Kőrösi Csoma Sándor Napok keretében.
  A beérkező munkákat két forduló során bírálja el egy háromtagú szakmai zsűri: Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője, Kányádi Irene művészettörténész, a Partiumi Keresztény Egyetem előadótanára és Dimény András képzőművész.
  Első körben a tárlatra bekerülő alkotások kerülnek kiválasztásra, amelyek egyúttal a kiállítás katalógusába is bekerülnek. A második fordulóban, díjzsűrizés során ítélik oda díjakat:
  - a Szentimrei Judit-díjban, azaz 2000 Ron pénzjutalomban a legjobbnak ítélt mű alkotója részesül, műve az Erdélyi Művészeti Központ gyűjteményébe kerül, 2019-ben pedig egyéni tárlattal mutatkozhat be a kovásznai közönségnek.
  - a Kőrösi Csoma Sándor-díj (1000 RON) a meghirdetett tematika szellemiségét legjobban kifejező alkotásként a Kovászna városi Kádár László Képtár anyagát gazdagítja.
  A megnyitóra 2018 április 13-án, pénteken kerül sor a kovásznai Kádár László Képtárban.

  Kérjük, figyelemmel olvassa el a részvételi feltételeket, be nem tartásuk a versenyből való kizárást vonja maga után!
  1. A pályázat a Kárpát-medence képzőművészeinek szól, akik személyenként egyetlen alkotással nevezhetnek.

  2. A művészeket a „Sorsok” tematikára, az alábbi hívó sorokkal szólítjuk meg:
  „Sors... Sorsok… Az én sorsom. A te sorsod. Népek, nemzetek sorsa. Az emberiség sorsa. És művészet. Istennel való örök, meg nem szűnő beszélgetés. Könyörgés a jóért,  a jó győzelméért a rossz fölött. Az emberi jaj, az élni és lenni akarok,  lássatok meg, hallgassatok meg képi megfogalmazása.
  Kiáltás! Sorskép, világkép, apokaliptikus látomások, fény felé sóvárgó, figyelő tekintetek. Küzdelem érted, értem, értünk. Sors... Sorsok... „

  3. A benevezett alkotások nem lehetnek két évnél régebbiek.

  4. A műalkotások mérete nem haladhatja meg az 50x50x50 vagy a 70x70 cm-t.

  5. A benevezést a szervezők kizárólag csak a teljesen kitöltött adatlap és az alábbi technikai feltételeknek megfelelően fotózott mű digitális beküldése esetén tekintik érvényesnek!
  - a digitális kép fájlmérete nem haladhatja meg a 15 MB-ot.
  - csak tömörítetlen jpg formátum elfogadott, 300 dpi felbontásban.
  - a kép hosszabbik oldala minimum 4000 pixel kell legyen.

  Az adatlap megtalálható a Kovászna Megyei Művelődési Központ honlapján (www.kultkov.ro) vagy facebook oldalán, illetve közvetlenül kitölthető a következő linken: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdsifms4nqhNUw2CwmepKCtmhiFNIorf65TyHaoxq4hbTMdOQ/viewform 

  Az adatlap kitöltését követően kérjük küldjék be a mű digitális reprodukcióját az office@cultcov.ro villámposta címre 2018. március 1., 12:00 (UTC+2) óráig. A késve érkezett vagy a kiírásnak nem megfelelő alkotásokat nem tudjuk figyelembe venni.

  Figyelem! Az előzsűrizés szakaszában az eredeti alkotást nem kell postázni. Ellenkező esetben az eredeti műtárgyat nem áll módunkban visszaküldeni.

  6. A zsűri döntése nem felülbírálható, az eredményről minden benevező a megadott villámposta címére legkésőbb március 7-ig értesítést kap, a bejutott műveket várjuk a gyűjtő-helyekre.

  7. A nevezéssel a pályázó vállalja, hogy amennyiben a zsűri beválogatja a benevezett művét, az eredeti alkotást az alábbi lehetőségek egyikén eljuttatja a szervezőknek.
  A második fázisba bejutott munkákat az első szakasz digitális nevezése során e-mailben elküldött űrlap nyomtatott változatával, keretezve és/vagy kiállításra készen, biztonságos csomagolásban kérjük eljuttatni a szervezőkhöz a megadott határidőig! A határidő után érkezett vagy nem kiállításra készen küldött alkotásokat nem áll módunkban keretezni, kiállítani.
  A művek leadása március 12-13. között (hétfő-kedd 11-16 óra) lehetséges, a következő helyszíneken: Budapesten a Nemzeti Művelődési Intézetnél (1027 Budapest, Csalogány u. 47-49.), Debrecenben  dr. Kalmár Istvánnál (Hatvan u. 1/A, 1 em.),  Marosvásárhelyen Nagy Dalma művésznőnél (str. 1 dec. 1918 nr.225/A), Kolozsvárott a Szabédi Emlékháznál (Lázár u.30), Csíkszeredában a Csíki Székely Múzeumnál, Sepsiszentgyörgyön az Erdélyi Művészeti Központban, Brassóban Csutak Levente műtermében.

  A postázási-, szállítási cím:
  Centrul de Cultură al Judeţului Covasna
  RO-520008, Sfântu Gheorghe, Str. Libertății, nr. 2
  jud. Covasna, România
  Postázás esetén a csomagra kérjük ráírni:
  Kőrösi Csoma Sándor képzőművészeti pályázat
  A küldemény kulturális célt szolgál, és nem képvisel kereskedelmi értéket!
  For cultural purpose only, no commercial value!
  A postai szállítás során való esetleges károsodásokért nem tudunk felelősséget vállalni és ezeket nem áll módunkban helyrehozni.

  8. A kiállított alkotásokat az alkotók felajánlhatják a kovásznai Kádár László Képtár, illetve az Erdélyi Művészeti Központ javára, ellenkező esetben a kiállítás lejárta és esetleges más helyszíneken való bemutatás után (legkésőbb szeptemberben) visszaküldjük.

  9. A tárlat szervezői fenntartják a kiállításrendezés jogát.

  10. A résztvevők a nevezéssel automatikusan elfogadják a fenti feltételeket és beleegyezésüket adják, hogy munkáik digitális fotóit a szervezők a későbbiek során felhasználhassák a Kőrösi Csoma Sándor tárlat népszerűsítésére, illetve a díjak elnyerése esetén tudomásul veszik, hogy a díjazott alkotások a kovásznai Kádár László Képtár, illetve az Erdélyi Művészeti Központ tulajdonába kerülnek.

 •