• 2022. 03. 02.

  Évindító tervezések az erdővidéki művelődésszervezőkkel

  «« vissza
 • A hagyományokhoz híven a Kovászna Megyei Művelődési központ idén is folytatja megbeszélés-sorozatait a Kovászna megye különböző pontjain tevékenykedő művelődésszervezőkkel. Az első találkozó helyszíne Barót volt, ahol Olasztelek, Erdőfüle, Bodos, Köpec, Székelyszáldobos, Vargyas és Kisbacon kulturális szakemberei beszélték meg egymással a járványhelyzet utáni kulturális élet kérdéseit, de jelen volt Benedek Huszár János is, Barót város polgármestere.

  A művelődésszervezők elmondása szerint ötletekből nincs hiány, viszont az elmúlt két év járványügyi intézkedései ellehetetlenítették munkájukat, úgy gondolják, hogy a közösségépítéshez való visszatérés szolgáltathat megoldást, rázhatja vissza a kulturális körforgásba úgy az ifjabb, mint az idősebb generációkat. Benedek Huszár János – a mindig Erdővidékben gondolkodó polgármester - kihangsúlyozta, hogy a pezsgőbb kulturális élet elérése mellett fő célja olyan helyszíni alternatívák megmutatása a fiatalabb generációk számára, amely itthonmaradásra sarkallja őket.

  A különböző rendezvények szervezésében nyújtott bárminemű segítség mellett művelődésszervezői, pályázatírói és marketinges/kommunikációs képzésre lenne igény a térségben. Imreh István, a Művelődési Központ vezetője az általa vezetett intézmény támogatásáról biztosította a jelenlevőket: a módszertani képzések megszervezése mellett lehetőségük van a településeknek bekapcsolódni a Székelyföld Napok rendezvénysorozataiba, de a központ által a pandémia idején útjára indított Kultur-Kültér nevet viselő program rendezvénysorozatba is, amelynek kiemelt célja a járványhelyt okozta megszorítások után enyhíteni az emberek művelődésszomján, megyeszerte kisebb-nagyobb rendezvények megszervezése által, amelynek részei lesznek bábszínházi előadások, koncertek, tárlatvezetések, könyvbemutatók és gyermekfoglalkozások.

  A következő találkozóra 2022. március 4-én kerül sor a kézdiszéki művelődésszervezőkkel.

  Fotó: Vargyasi Levente

 • Fotógaléria:

 •