• 2023. 09. 29.

  3. Visor - Székelyföldi Fotófesztivál

  «« vissza
 • A vidéki programpontok mellett, a Székelyföld Napoknak idén is lesznek kiemelt rendezvényei: Kovászna megyében immáron harmadik alkalommal kerül sor a Visor – Székelyföldi Fotófesztiválra – számolt be Vargyasi Levente filmes-fotográfus, a 2023. szeptember 28-án tartott sajtótájékoztatón.

  A fesztivál - amely kapcsolódási felületet biztosít a műkedvelő és hivatásos fotó(sok) találkozásának, a helyi és a nemzetközi fotográfusok bemutatkozásának és együttműködésének - október 6-án kezdődik és 14-én ér véget.

  Jövő pénteken, október 6-án, a KMMK a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótérrel közös szervezésben mutatja be Ujj Zsuzsi fotós, perfomer, dalszerző és előadóművész „Nekem a szárnyam már senki sem szegheti”című kiállítását.

  A szombati programkínálat igen színes: délelőtt, Sepsiszentgyörgy főterén, megnyitják a Székelyföldi Fotóklubok Szemléjét, amelyre idén majdnem minden székelyföldi magyar fotóklub benevezett. A 93 fotót bemutató tárlat a központi parkban lesz megtekinthető.

  A 3. Visor - Székelyföldi Fotófesztivállegújabb, kiemelt eseményére – a Független fotográfusok kiállítására –is szombat délelőtt kerül sor,amelynekközponti témája a fotográfia történetében, annak kezdetei óta jelen levő nők, nemcsak a fényképek szereplőiként, alanyaiként, de azok szerzőiként is.

  Október 7-én kerül sor a Székelyföldi fotóklubok fórumára is, de műhelymunkából sem lesz hiány: Feleki István fotóművész, egyetemi tanár – akinek délután a Lábas Házban megnyitják Trans-Paysage című kiállítását - a mozgás-fotózás rejtelmeibe vezeti be a jelentkezőket. A Szakszervezetek Művelődési Házára kivetített Irina Rădulescu és Kelemen Lehel divatfotók is a női test szépségeiről mesélnek majd, de a CT Project – Sculpting sounds koncertje is a vizuális, női érzelemvilágról szól.

  Október 10-én Fodor Zsuzsanna Női jégkorong Székelyföldön című vetített-képes tárlatára várják az érdeklődőket, 12-én az esztelneki kultúrházban mutatja be a KépVidék Alkotócsoport az ott készített életképeket. Október 14-én, a fotófesztivál záróakkordjaként, a természetfotósoknak és a műfaj iránt érdeklődőknek szól a Föld Anya titkai nyomábancímet viselő, a Bod Péter Megyei Könyvtárban megszervezett, nyílt konferencia, amelynek meghívottjai neves fotósok: Radisics Milán, Ujjvárosi Zsolt és Kiss Szilveszter.

  A műhelymunka és a fórum kivételével minden programpont ingyenes és látogatható az érdeklődők számára.


 • Fotógaléria:

 •