• Aktuális hírek

  • 2018. 10. 29.

    Dr. Kinda István - Hagyományos népi mesterségek

    Október 25-én, délután 18 órától, a kézdivásárhelyi Kosztándi galéria adott otthont Dr. Kinda István Hagyományos népi mesterségek című könyvbemutatójának, mely a Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ gondozásában jelent meg.
  • 2018. 10. 22.

    Pályázati hírdetmény eredménye

    A gyermek és ifjúsági, irodalmi folyóiratok kiadására kiírt pályázat eredménye.
  • 2018. 10. 19.

    Értékeink négy határon át

    Új diákvetélkedő gimnazistáknak

    Az általános iskolák 5-8. osztályos diákjainak Négy határon át címmel hirdet „értékeink” témában vetélkedőt a Kovászna Megyei Értéktár Bizottság, közösen az Erdélyi Értéktár Bizottsággal, az NMI Művelődési Intézettel és a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal alapítóival.
  • 2018. 09. 18.

    Pályázat gyermek és ifjúsági, irodalmi folyóiratok kiadására

    A Kovászna Megyei Művelődési Központ pályázatot hirdet gyermek és ifjúsági,
    irodalmi folyóiratok kiadásának támogatására.
  • 2018. 07. 02.

    Kaptár-dokumentumfilm szemle

    A Hargita Megyei Kulturális Központ, Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Kovászna Megyei Művelődési Központ 2018. október 12-21 között újra megszervezi a Székelyföldi Dokumentumfilm Szemlét, amely idéntől új néven fog jelentkezni: Kaptár-dokumentumfilm szemle.
  • 2018. 02. 08.

    Pályázati felhívás: MŰVÉSZETI KARAVÁN – Muravidék és Háromszék a fotóművészet tükrében

    Pályázati feltételek
    Nevezési űrlap
  • 2018. 01. 23.

    Sorsok - Kőrösi Csoma Sándor tárlat, Kovászna, 2018

    Jelentkezési adatlap: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdsifms4nqhNUw2CwmepKCtmhiFNIorf65TyHaoxq4hbTMdOQ/viewform
     
    Pályázati felhívás, 2018
  • 2018. 01. 19.

    Magyar kultúra napja

    Híres Háromszékiek a Centenárium Évében
    Az ötödik szer – Szabó Kati életei című "életregény" könyvbemutatója és a Háromszék kultúrájáért díj átadásának ünnepsége a magyar kultúra napja alkalmából.
  • 2017. 11. 29.

    Népi Mesterségek Vetélkedő – III. feladat

    Kedves csapatok!

    Köszönjük szépen a beküldött filmeket, öröm volt látni munkátok eredményeit! 
    Itt olvashatjátok az utolsó feladatot.

  • 2017. 11. 27.

    Népi Mesterségek Vetélkedő – Támogatók/Partnerek/Szervezők

    A vetélkedő ötletgazdája és lebonyolítója a Kovászna Megyei Művelődési Központ, amelynek fenntartója Kovászna Megye Tanácsa, főtámogatók a Depo építőipari és barkács üzletlánc, valamint a Haszmann Pál Múzeum, médiapartner pedig a Háromszék - független napilap Sepsiszentgyörgy.
    Ezúttal is köszönjük a hozzájárulásukat!

  • 2017. 11. 22.

    Népi Mesterségek Vetélkedő – II. feladat

    Kedves csapatok!

    Köszönjük odaadó munkátokat, a leírásaitokat továbbítottuk a zsűrinek kiértékelésre. A következő hét feladata a filmkészítés izgalmait csempészi be a vetélkedőbe.

  • 2017. 11. 16.

    Népi Mesterségek Vetélkedő – I., IV. feladat

    Kedves csapatok!

    Egy hónap alatt négy feladat vár rátok, íme az első és a negyedik, az előbbit egy hét, az utóbbit egy hónap alatt kell teljesítenetek.

  • 2017. 11. 01.

    Népi Mesterségek Vetélkedője

    A Kovászna Megyei Művelődési Központ megyei szintű vetélkedőt hirdet V-VIII. osztályos diákoknak, amelyre a jelentkezési határidő november 13., 12:00 óra.

    A vetélkedő célja a Kovászna megyében létező népi mesterségek népszerűsítése és helyi értékként való tudatosítása, különösen a fiatalok körében.

    A fődíj egy 1000 euró értékű vásárlási utalvány a DEPO cég jóvoltából, amely egy vidéki településen kiválasztott mesterségen belül egy vagy több mester műhelyének felszerelésére is fordítható. Emellett a Megyei Művelődési Központtól az első díjas csapat a választott mesterség népszerűsítésére háromezer lej értékű szóróanyagot, valamint a második helyezett értékes könyvcsomagot nyer az iskolájának. Az első három helyezést elérő csapat tagjai pedig egy ötnapos, népi mesterségekről szóló táborban vehetnek részt 2018 nyarán a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban.

  • 2017. 10. 19.

    Táncoló Székelyföld programjai

    Táncoló Székelyföld programjai
  • 2017. 10. 19.

    Székelyföld Napok

    Székelyföld Napok Program
  • 2017. 07. 10.

    Módszertani kézműves és néptánc műhelymunka táncoktatóknak, Csernáton

    A műhelymunka 2017. július 1 – július 5. között volt megtartva Csernátonban, (Kovászna megye) 55 személy (Kovászna, Hargita, Brassó, Maros  megyei pedagógusok, diákok és néptánc-oktatók, zenészek) részvételével, akik a tábort követően a tanult ismereteket az iskolai és az iskolán kívüli oktatás keretében adják tovább.
  • 2017. 06. 10.

    XII. Perkő Gyermek és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozója

    XII. Perkő Erdélyi Gyermek- és Ifjúsági Tánctalálkozóra a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és a Kézdiszentléleki Polgármesteri Hivatal közös szervezésében került sor 2017. június 10 - én, a kézdiszentléleki Perkő zarándokhelyen.
  • 2017. 06. 07.

    XII. Perkő Erdélyi Gyermek- és Ifjúsági Tánctalálkozó

    A XII. Perkő Erdélyi Gyermek- és Ifjúsági Tánctalálkozó a Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa közös szervezésében kerül sor 2017. június 10. - én, a kézdiszentléleki Perkőn.
    A találkozó célja lehetőséget teremteni a székelyföldi gyermek- és ifjúsági néptáncegyütteseknek a megmutatkozásra, a kapcsolatteremtésre, hogy megélhessék a magyar néptánc örökségünk gazdagságát és sokszínűségét.
  • 2017. 01. 13.

    Átadják a Háromszék kultúrájáért díjat

    Az Árkosi Művelődési Központ (Bastion-ház, Olt utca 6, szám, Sepsiszentgyörgy) székhelyén január 15-én, vasárnap 17 órakor adják át a Háromszék kultúrájáért díjat, azt megelőzően könyvbemutatóra és tárlatnézésre kerül sor.

    Vasárnap 16 órától mutatják be a Kovászna Megyei Művelődési Központ kiadásában megjelent Romulus Cioflec – egy élet képekben című albumot és a Răspîntia (Útkereszteződés) című színdarabját tartalmazó kötetet. Az albumot dr. Luminița Cornea tanárnő, Romulus Cioflec munkásságának egyik legjobb ismerője szerkesztette, a fényképek és a kötetben megjelenő dokumentumok a Keleti-Kárpátok Múzeuma és a Cioflec család gyűjteményeiből származnak. A színdarab eddig kéziratban volt elérhető, ez az első alkalom, hogy megjelenik nyomtatásban.
  • 2016. 11. 28.

    Adventi hétvégéken avatják a pávai és bodoki mesekunyhót!


    Ünnepélyesen lezárjuk a 2015 szeptemberében meghirdetett MESEKUNYHÓ megyei programot: a következő hétvégéken felavatjuk a pávai és bodoki mesekunyhókat.

    A projekt ötletgazdája és kivitelezője a Kovászna Megyei Művelődési Központ és a Kovászna Megye Tanácsa, amely 2015. szeptemberében két kategóriában hirdette meg a 7 hónapig tartó MESEKUNYHÓ vetélkedőt a megye vidéki közösségeinek. "A vetélkedő célja a közösségépítés volt, azt szerettük volna, hogy ezáltal megerősödjön a helyi identitástudat, hogy a helyiek, kicsik és nagyok felkutassák tárgyi és szellemi örökségüket, hagyományaikat, azokat megéljék, beépítsék és minél szélesebb körben népszerűsítsék" –  mondta el Péter Orsolya programfelelős. 
  • Lapozás:   1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13   »»
  •