• Aktuális hírek

 • 2011. 03. 18.

  Március 21. - Végh Antal emlékünnepség - JELES NAPOK HÁROMSZÉKEN

  A Jeles Napok Háromszéken, egész évre kiterjedő rendezvénysorozat, célja a szellemi értékeink tudatosítása és népszerűsítése, a helyi identitástudat erősítése és a közösségépítés.
  A rendezvénysorozat első állomásán, Alsócsernátonban, Végh Antal, főhadnagy, ágyúöntő, székely ezermester születésének 200 éves évfordulója alkalmából, ünnepi műsorral tisztelgünk hazafiasága, kreativitása, innovatív szellemisége előtt.
 • 2011. 03. 17.

  Jeles Napok Háromszéken

  Időszak: 2011. március - december
  Helyszínek: Csernáton, Sárfalva/Nyújtod, Fenyős, Ozsdola, Bölön, Gelence, Illyefalva/Aldoboly, Torja, Kovászna, Nagyajta, Lécfalva, Zabola, Réty, Miklósvár, Besenyő, Kézdiszárazpatak, Ozsdola, Nagybacon, Lemhény, Bardóc/Székelyszáldobos, Zabola, Zágon, Dálnok, Kilyén/Szotyor, Vargyas, Esztelnek, Réty, Zágonbárkány, Dobolló, Hídvég, Gidófalva, Kézdiszentkereszt, Bélafalva, Bodok, Árkos, Árapatak, Bereck, Lisznyó, Lisznyópatak, Magyarós, Bikfalva, Szentiván, Hatolyka, Kálnok, Kökös, Kommandó, Málnásfürdő, Mikóújfalu.

  2009 óta, minden évben megjelenik a Nagyjaink című kiadvány, amely kerek évfordulók kapcsán gyűjti össze és teszi közkinccsé a megye hírességeinek életrajzát.
  Az ünneplés és emlékezés egy megmaradásra hivatott közösségnek mindig erőt ad a továbblépéshez, ezért a Kovászna Megyei Művelődési Központ fontosnak tartja, hogy ne csak írásban emlékezzünk meg a nagyjainkról, hanem a szülőfalvak közösségeit bevonva és mozgósítva olyan kulturális programokat szervezzünk, amelyek felelevenítik nagyjaink szellemiségét, irányt mutatnak jelenünkben és alappillérei lehetnek jövőnknek.
  Ezért, a 2004 óta jól működő, egyhetes Őszi Közművelődési Napok, rendezvénysorozat megváltozik, időben és térben bővül, koncepciójában a megye jeles évfordulóira és szülötteire épít.
  A Jeles Napok Háromszéken, egész évre kiterjedő rendezvénysorozat célja a szellemi értékeink tudatosítása és népszerűsítése, a helyi identitástudat erősítése és a közösségépítés.
 • 2011. 02. 10.

  Nagyjaink – Háromszék jeles szülöttei

  Az ünneplés és emlékezés egy megmaradásra hivatott közösségnek mindig erőt ad a továbblépéshez, ezért is tartja a Kovászna Megyei Művelődési Központ rendkívül fontosnak a megye nagyjainak életrajzát összegyűjteni és közkinccsé tenni.
 • 2011. 01. 21.

  Kányádi Sándor közönségtalálkozó helyszínt változtat!

  A várható nagy érdeklődésre való tekintettel a január 22-i sepsiszentgyörgyi Kányádi Sándor – közönségtalálkozó helyszíne módosult. Az új helyszín a Belvárosi Református Templom, a találkozó időpontja változatlan, szombat 17 óra.
 • 2011. 01. 18.

  Magyar Kultúra Napja alkalmából Liszt Ferencre emlékezünk!

  2011. január 23-án, 16 órai kezdettel a sepsiszentgyörgyi Evangélikus templomban a Magyar Kultúra Napja alkalmából 200 éve született Liszt Ferencre emlékezünk. A zeneszerző, Via Crucis című művéről tart előadást Valádi Enikő zenetanár, ezt követően hallható lesz a teljes kompozíció a Snaps Vocal Band és Horváth Zoltán orgonaművész előadásában.
 • 2011. 01. 18.

  Magyar Kultúra Napja Kányádi Sándorral

  A Magyar Kultúra Napja alkalmából a kortárs magyar irodalom egyik legismertebb szerzőjével, Kányádi Sándor költővel szervez közönségtalálkozó-körutat A Magyar Köztársaság Kulturális Koordinációs Központja, a Bod Péter Megyei Könyvtár és a Kovászna Megyei Művelődési Központ.
 • 2010. 12. 14.

  KISRÉGIÓS TALÁLKOZÓK, Orbaiszéken és Sepsiszéken!

  Folytatódott a kisrégiós találkozók sora, december 2-án Kovásznán gyűltek össze Orbaiszék művelődésszervezői, számvetés és ötlettelés céljából. A találkozón Zágon, Kovászna, Papolc, Zabola, és Barátos közművelődési életének szervezői, szereplői voltak jelen.
 • 2010. 11. 23.

  KISRÉGIÓS TALÁLKOZÓK, Kézdiszéken és Erdővidéken!

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ, október 5-én megtartott Nyílt Napján szakmai találkozóra is sor került, ahová a háromszéki művelődési házak igazgatói, felelősei és önkéntes művelődésszervezők voltak hivatalosak. Ennek folytatásaként kisrégiós találkozókra került sor november 16-án, Szentléleken, november 18-án Baróton.
 • 2010. 10. 19.

  Háromszéken a TIBERIUS vonósnégyes!

  Október 23-án, Kézdivásárhelyen és október 24-én, Sepsiszentgyörgyön tart rendkívüli hangversenyt a Tiberius vonósnégyes.
  A szombaton 20 órától kezdődő hangversenynek a Vigadó Művelődési Háza Kisterme ad otthont.
  A vasárnapi hangversenyre, 19 órától, a sepsiszentgyörgyi Unitárius templomban kerül sor.
 • 2010. 10. 18.

  Tisztelt Partnereink!

  Köszönettel tartozunk minden partnerünknek, aki szervezőmunkájával segítséget nyújtott a 2010-es Őszi Közművelődési Napok sikeres lebonyolításában. Gondos és lelkiismeretes előkészítő munkájuknak köszönhetően a vidéki településeken is sikeres programoknak lehettünk tanúi. Rendezvényünk, az Önök munkája nélkül nem jöhetett volna létre. Reméljük ezt az Ön munkatársai is érzik és tudatában vannak, hogy az eredmények az ő közreműködésüknek is a gyümölcse.
 • 2010. 10. 18.

  Őszi Közművelődési Napok, hetedszer!

  Szűkös költségvetés, sikeres programok! Ez jellemezte az idei, 7. Alkalommal megszervezett Őszi Közművelődési Napokat. A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa 2010. október 3-9., Háromszék 26 településére jutatott el kulturális programot. A 37 ingyenes programon összesen 2381 résztvevő volt jelen.
 • 2010. 10. 11.

  Nyílt Nap

  2010. október 5-én, kedden NYÍLT NAP-ot tartunk az intézmény új székhelyén (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér, 1 szám).
  10 órától a plakátkiállítás megnyitóra és az ezt követő bemutatóra, hivatalosak a helyi sajtó képviselői, a megyei tanácsosok és a 11 órás szakmai találkozóra érkező megye kultúrfelelősök is.
 • 2010. 10. 05.

  Kovásznán a Mozsikácska

  Szuper lelkes, kitartó és hálás 230 fős (I-IV osztályos) kisközönség fogadta a Mozsikácska szereplőit, október 4-én, hétfőn, a kovásznai Városi Művelődési Ház nagytermében. A mesekeretbe szerkesztett gyerekdalok akkora sikernek örvendtek, hogy már az első akkordtól a közönség beleolvadtak az előadásba, egy tömbként énekelve az előadókkal.
 • 2010. 10. 04.

  Fellépő csapatok bemutatkozója

  CIMBORÁK – sepsiszentgyörgyi Bábtagozat A Sepsiszentgyörgyi CIMBORÁK Bábtagozat, a Tamási Áron Színház különálló, saját műsortervvel és bérletrendszerrel rendelkező tagozataként 1998-ban jött létre. A Tamási Áron Színház által képviselt művészi irányultságnak megfelelően a bábtagozat legfontosabb céljának azt tekintette, hogy a város és a környék gyermekközönségét művészi igénnyel készült bábelőadásokkal lássa el.
 • 2010. 10. 03.

  Őszi Közművelődési Napok

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa 2010. október 3-9. között 7. alkalommal szervezi meg az Őszi Közművelődési Napokat Háromszéken. A rendezvénysorozat célja: a megye közművelődési életének fellendítése, a kisközösségek kulturális életének előremozdítása. Az Őszi Közművelődési Napok programjának összeállításakor a településeken élő kisközösségek kulturális igényeit vettük figyelembe. Ezért az egy hetes program gyerek- és felnőtt közönségnek szóló koncerteket, bábszínházat, amatőr színházi előadásokat és író-olvasó találkozókat tartalmaz.


 •