• Koncertek

  «« vissza
  • Bakfark-Bartók, klasszikus gitárkoncert

   Időpont: 2011. április 12.
   Helyszín: Sepsiszentgyörgy

   A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának szervezésében, 2011. április 12-én, Sepsiszentgyörgyön koncertezett Mester Sándor, budapesti gitárművész, délelőtt a Mikes Kelemen Líceum dísztermében és délután, a Bod Péter Megyei Könyvtár, Gábor Áron termében.
   A gitárkoncert egyik állomása volt, egy két hetes, négy országos (Szlovákia, Ukrajna, Románia és Szerbia) turnénak, amit a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatott.
   A gitáresten a magyar zeneirodalom jelentős zeneszerzőinek Bakfark Bálintnak műveit és Bartók Béla „Gyermekeknek” című sorozatának számos tételét eljátszotta. Ez mellett elhangzott Bach és Barrios néhány darab. A rendezvényre szép számban érkeztek érdeklődők, több, mint száz hallgató vett részt az előadásokon.
   Felelős: Szélyes Margit – szmanyika@yahoo.com
  • Magyar Kultúra Napja: Liszt Ferenc - Via Crucis

   Időpont: 2011. január 23.
   Helyszín: Sepsiszentgyörgy

   A Magyar Kultúra Napja alkalmából, a sepsiszentgyörgyi evangélikus templomban, Liszt Ferencre emlékeztünk közel 400 résztvevővel.
   2011-es évben Liszt Ferenc, zeneszerző születésének kétszázadik évfordulóját ünnepli az egész világ, a Via Crucis kórusműve, ami a keresztút 14 állomását mutatja be, kórusra, szólistákra és orgonára (vagy  zongorára négykezes) íródott, késői kompozíciói közé tartozik, előadása igazi ritkaságnak számít.
   A házigazdák köszöntő beszédét követően, Valádi Enikő zenetanár, Liszt Ferencről és a Via Crucis című műről tartott bevezető előadást. Ez követően a népes közönség meghallgathatta a teljes kompozicíót, a sepsiszentgyörgyi Snap Vocal Band (Dombora Anna, Udvari Zsuzsanna, Cserkész Emese, Pakot István, Miklós Árpád, Gergely Arnold, Tóth Györbiro Apor) és Horváth Zoltán, kolozsvári orgonaművész előadásában.
   Programfelelős: Szélyes Margit – szmanyika@yahoo.com
  •  

 •