• Zene

 • Dorombszó

  Dorombszó - mesejáték 2008/2009

  Mivel napjainkban a gépzene egyre nagyobb teret hódít a gyermekek és a fiatalok körében ezért kiemelten szükség van hagyományaink ápolására, elevenítésére, amelynek eltűnése részben a fent említett ténnyel magyarázható. Nagyon fontos, hogy a gyerekek már gyerekkorban, az elemi iskolában megismerjék hagyományainkat, népi hangszereinket, meséinket, mert ők, mint a jövő nemzedéke viszik tovább ezeket az értékeket.
  A projekt célja volt az elemi iskolás gyermekekkel megismertetni a népi hangszereinket, közösen ápolni, megszeretetni velük a hagyományainkat, szokásainkat, népmeséinket.
  A projekt alatt megíródott, színpadra került egy 50 perces mesejáték, profi és amatőr színészek és népzenészek közreműködésével, a kis közönség pedig megismerkedett 9 népi hangszerrel (pásztorfurulya ,kaval, tilinka, hegedű, brácsa, bőgő, gardony, doromb, kobza).
 • Koncertek

  Bakfark-Bartók, klasszikus gitárkoncert

  Időpont: 2011. április 12.
  Helyszín: Sepsiszentgyörgy

  A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának szervezésében, 2011. április 12-én, Sepsiszentgyörgyön koncertezett Mester Sándor, budapesti gitárművész, délelőtt a Mikes Kelemen Líceum dísztermében és délután, a Bod Péter Megyei Könyvtár, Gábor Áron termében.
  A gitárkoncert egyik állomása volt, egy két hetes, négy országos (Szlovákia, Ukrajna, Románia és Szerbia) turnénak, amit a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatott.
  A gitáresten a magyar zeneirodalom jelentős zeneszerzőinek Bakfark Bálintnak műveit és Bartók Béla „Gyermekeknek” című sorozatának számos tételét eljátszotta. Ez mellett elhangzott Bach és Barrios néhány darab. A rendezvényre szép számban érkeztek érdeklődők, több, mint száz hallgató vett részt az előadásokon.
  Felelős: Szélyes Margit – szmanyika@yahoo.com
 • Táborok

  XVIII. FÚVÓSTÁBOR

  Időpont: 2010. július 26 – augusztus 8.
  Helyszín: Réty, Kovászna megye

  A projekt célja volt, hogy egy hiánypótló rendezvény folytonosságát az erdélyi magyar ifjúság érdekében 2010-ben is XVIII. Alkalommal biztosítani tudjon.
  A fúvóstábor 1992-ben azzal a céllal indult, hogy az erdélyi magyar nagy hagyományú fúvószenekarok alacsony művészi színvonalának a helyzetén javítson.
  Szakember hiányában, a zenekarok kiöregednének, szakmai irányítás, utánpótlás, nevelés nélkül, de ragaszkodva sok évtizedes hagyományaikhoz tovább tevékenykedtek minden szakmai támogatás hiányában.
 • Zenetár - zenekarok


 • Zenetár - kórusok


 •  
 •