• Táborok

  «« vissza
 • HDN 2010 szervezőtábor  - III. Kiadás
  Időpont: 2010.február 26-28.
  Helyszín: Csernáton

  A Diáknapokat elkészítő táborok sora, a februári 18 fős táborral zárult. Az előre meghatározott ütemterv mellett szükség volt problémamegoldó technikák használatára is. A csapaton belüli rossz kommunikáció eredményeként kialakult személyközi konfliktusok megoldására a tábor jelentette az ideális közeget.
  A tábor célkitűzései voltak:
  - a Háromszéki Diáknapok 2010 programjának átbeszélése,
  - a tevékenységek ütemezése, tevékenységi és más ütemtervek elkészítése, feladatok leosztása,
  - a résztvevők toborozási folyamatának az előkészítése,
  - a 2010-ben sorra kerülő rendezvény előselejtezőjének kidolgozása,
  - a Diáknapok részletes programjának kidolgozása,
  - a rendezvény költségeit fedező források feltérképezése,
  - csapatépítés.
  A projektmenedzsment kritériumait figyelembe véve, nagy jelentőséggel bírt a szervezőcsapat kellő felkészítése, a tábor ideje alatt megtanultak ütemtervet, tevékenységi tervet készíteni. A tábor  programját úgy állítottuk össze, hogy az új ismeretek elsajátítása mellett,  teret kapjanak a csapatépítő és személyiségfejlesztő játékok is.
  Projektfelelős: Simon Réka_Ágnes - reka_smn@yahoo.com

  HDN 2010 szervezőtábor  - II. Kiadás
  Időpont: 2009. december 11-13.
  Helyszín: Csernáton

  A Regös Egyesület 17 fiatal önkéntesének részvételével és a Kovászna Megyei Művelődési Központ szakreferensének vezetésével zajlott le, a 2010-es Háromszéki Diáknapokat előkészítő, második tábor. 
  A tábor célkitűzései voltak:
  - A Háromszéki Diáknapok 2010 szervezési tevékenységeinek eltervezése
  - Tevékenységek ütemezése, tevékenységi és ütemtervek elkészítése, feladatok leosztása
  - A résztvevők toborozási folyamatának az előkészítése
  - a rendezvény előselejtezőjének kidolgozása
  - a részletes programjának kidolgozása
  - a rendezvény költségeit fedező források feltérképezése
  - csapatépítés
  A projekt által közvetlenül az a 17 személy érintett, aki részt vett a szervezőtáborban, közvetetten viszont az a 500 háromszéki diák, aki részt vett a 2010 HDN előselejtezőjén és magán a 3 napos rendezvényen.
  Az elmúlt öt év tapasztalata azt mutatja, hogy Háromszéken szükség van egy olyan rendezvényre, amely az itteni diákoknak szól, vagy amely a fiataloknak az ismerkedésen és a szórakozáson kívül a szabadidő hasznos eltöltésére, valamint kapcsolatok kialakulására is lehetőséget adott volna, ezért nagy fontossággal bír a Háromszéki Diáknapok című rendezvény. A rendezvény, amelyen Kovászna megyei diákok vesznek részt, 2010-ben hatodik alkalommal kerül megszervezésre, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend a résztvevők körében.
  A rendezvény sikeréhez nagy mértékben hozza járulnak a szervezőtáborok. A mostani tábor szükséges volt, hogy a 2010-es Diáknapokat a szervezők előkészítsék, stratégiákat készítsenek az eddigi évek problémáinak kiküszöbölésére valamint azért, hogy a középiskolás szervezőcsapat, a hatékonyabb munka érdekében, csapattá kovácsolódjon.
  A tábor alatt a legfontosabb probléma feldolgozására került sor, miszerint már 3 éve túljelentkezés van a Diáknapokra, eddig a beiratkozási sorrend volt a mérvadó, de nem a legigazságosabb megoldása a kérdésnek. Ezért hosszas ötlettelés eredményeként született meg az ELŐSELEJTEZŐ gondolata, szerkezete.
  A tábor második szakaszában a 2010-es Háromszéki Diáknapok programtervezetét készítetek el az önkéntes diákok.
  Szervezési szempontból nagy jelentőséggel bírt a csapat kellő felkészítése, ennek érdekében a résztvevők gyakorlatban megtanulhattak ütemtervet, tevékenységi tervet készíteni. A tábor  programját úgy állítottuk össze hogy teret kapjanak a csapatépítő játékok is, ugyanis egy összeforrt szervezőcsapat könnyebben néz szembe a vetélkedő feladataival.
  A második szervező tábor eredményesen zárult mind a szervezőcsapat fejlődését, mind a Diáknapok szervezési folyamatát tekintve.
  Projektfelelős: Simon Réka_Ágnes - reka_smn@yahoo.com

  HDN 2010 szervezőtábor  - I. Kiadás
  Időpont: 2009. szeptember 8-10.
  Helyszín: Csernáton

  19 fő részvételével indult útjának a 2010-es Háromszéki Diáknapokat előkészítő, első tábor. Ezzel elkezdődött az a szervezési folyamat, amelynek eredménye 2010. május 8-10 között valósult meg. 
  A tábor célkitűzései  voltak:
  - A Háromszéki Diáknapok 2010 szervezőinek, önkénteseinek felkészítése
  - A csapatmunka, csapat, önkéntesség a Diáknapok szervezési folyamatainak tissztázása
  - a szervezőcsapat tagjai közötti kapcsolatok megerősítése, elmélyítése, csapatépítés
  - a 2010-ben sorra kerülő rendezvény új arculattervének, honlapjának (www.diaknapok.ro) felújítási terveinek kidolgozása
  - a rendezvény előkészítési tevékenységeinek ütemezése
  - a szervezés és lebonyolítás folyamán előreláthatóan felmerülő problémákra, megoldások keresése A program által közvetlenül az a 17 személy érintett, aki részt vett a szervezőtáborban, közvetetten viszont az a 500 háromszéki diák, aki a 2010-es HDN előselejtezőjének és vetélkedőjének része volt.
  A szervezőtábor jelentős mértéken hozzájárul ahhoz, hogy résztvevői megtanulják, hogyan kell csapatban dolgozni, megismerhették az önkétesség fogalmát, valamit az ezzel járó felelősséget. Elmélyíthették a Diáknapok kitűzött céljainak fontosságát valamint a projekt fontos lépéseit.
  A tábor programja egyaránt tartalmazott csapatépítő, szórakoztató, bizalom erősítő játékokat, túlélő túrát, az önkéntesség és az érték fogalmának tisztázását valamint komoly munkát, amely alatt a résztvevők elkészítették a Diáknapok szervezési folyamatának ütemtervét. Részt vett 10 középiskolás diák, 4 egyetemista, akik már az előző Diáknapok szervezésében is segítkeztek,  1 tréner és a projektfelelős.
  Projektfelelős: Simon Réka_Ágnes - reka_smn@yahoo.com

 •