• Ifjúság

 • Diáknapok

  Háromszéki Diáknapok 2010

  Időpont: 2010. május 6-8.
  Időpont: Sepsiszentgyörgy

  A vetélkedő hatodik kiadására 24 csapat nevezett be, amely közül az előselejtező során 16 csapat nyerte el a jogot a vetélkedőn való részvételre. A 340 diákból, 2 kovásznai csapat és a vetélkedő vendégcsapata Déváról érkezett, Kovászna megye szórványprogramjának részeseként.
  A vetélkedő célja, hogy a diákok szabadidejének eltöltésére hasznos és értelmes alternatívát nyújtson, felébressze igényüket a csapatmunka iránt és olyan helyzeteket teremtsen, ahol a közösségi lét megtapasztalása maradandó élményeket nyújt.
  Az előző évekhez képest a 2010-es Háromszéki Diáknapok szerkezetében, szabályzatában és a vetélkedőre való bejutás eldöntésében is megújult. A vetélkedőt megelőzte egy három hetes előselejtező, amely hat versenyszámot foglalt magába: Flash mob, Kampány videó, Háromszéki hírességek, Háromszéki Diáknapok Nagykövetei, Fotók Háromszékről és a Teszt.
  A vetélkedő magában foglalt 28 versenyszámot amelyek nagyobb csoportokra bontva a következők: Majális, Fejvadászat, Kultúra, Sport, Helyvadászat. Szombat este a Szakszervezetek Művelődési Ház Nagytermében, a gálán kiderült, hogy  melyik a 2010-es év legügyesebb háromszéki diákcsapata, a legügyesebb KoBaKé csapat valamint fontosnak minősített sportszerűségi díjat  melyik csapat vihette haza.
  Felvonulás Sepsiszentgyörgy Központi parkjából indult a 4-es km-ig. A 17 csapat, szervezői és rendőri kíséretben, sorban egymás után zászlajukat lobogtatva és a csapat himnuszát énekelve vonult át a városon, a majális helyszínére. A hivatalos megnyitót követően a csapatok rövid bemutatkozója következett. A majális versenyszámai: Easy rider, Lóhere gyűjtés, Pitykő, 7kő, Élőszörf, Batle master, Fogat, Létra, Vak volley, Visszavonulás. A majálisnak része volt a főzés is, sajnos az eső miatt a versenyszám nem került pontozásra. A szarkaest, a gyűjtőgetés jegyében zajlott, sörös címkékre, rendszám táblákra és névnaposokra vadásztak.
 • Táborok

  HDN 2010 szervezőtábor  - III. Kiadás
  Időpont: 2010.február 26-28.
  Helyszín: Csernáton

  A Diáknapokat elkészítő táborok sora, a februári 18 fős táborral zárult. Az előre meghatározott ütemterv mellett szükség volt problémamegoldó technikák használatára is. A csapaton belüli rossz kommunikáció eredményeként kialakult személyközi konfliktusok megoldására a tábor jelentette az ideális közeget.
  A tábor célkitűzései voltak:
  - a Háromszéki Diáknapok 2010 programjának átbeszélése,
  - a tevékenységek ütemezése, tevékenységi és más ütemtervek elkészítése, feladatok leosztása,
  - a résztvevők toborozási folyamatának az előkészítése,
  - a 2010-ben sorra kerülő rendezvény előselejtezőjének kidolgozása,
  - a Diáknapok részletes programjának kidolgozása,
  - a rendezvény költségeit fedező források feltérképezése,
  - csapatépítés.
  A projektmenedzsment kritériumait figyelembe véve, nagy jelentőséggel bírt a szervezőcsapat kellő felkészítése, a tábor ideje alatt megtanultak ütemtervet, tevékenységi tervet készíteni. A tábor  programját úgy állítottuk össze, hogy az új ismeretek elsajátítása mellett,  teret kapjanak a csapatépítő és személyiségfejlesztő játékok is.
  Projektfelelős: Simon Réka_Ágnes - reka_smn@yahoo.com
 •  
 •