• Diáknapok - 2005

 • Háromszéki Diáknapok 2005

  Időpont: 2005. Május 6-7.
  Helyszín: Sepsiszentgyörgy

  A Háromszéki diáknapok résztvevő csapatai: Hétmérföldes tornacsuka, Vérengző csigák, A Kanyar, Friends in Black, Cipzár.
  A résztvevő csapatok a sepsiszentgyörgyi iskolák diákjai voltak, de egyetlen csapat sem csak kizárólagosan egy iskolát képviselt!
  A két napos rendezvény alatt a Mikes Kelemen Líceum, Református Kollégium, Székely Mikó Kollégium, Puskás Tivadar Líceum, Kereskedelmi Iskola, Kós Károly Iskolaközpont diákjai versengtek egymással a "legügyesebb háromszéki diákcsapat" címért.
  A pénteki program versenyszámai a csapatok bemutatkozása, a női focibajnokság és lepkevadászat voltak. A bemutatkozás alatt minden csapatnak lehetősége volt bemutatni a közösen alkotott zászlót, himnuszt és kabbalát. A női fociban minden csapat lányosztaga összemérte erejét és tudását a pályán valamint minden csapat szurkolótábora teljesített a lelátón. Ebben a versenyszámban a csapatokat nemcsak a megnyert mérkőzéseket, hanem a szurkolótáborok kitartását, eredetiségét és volumenét is pontoztuk. A női focibajnokság alatt a résztvevőknek lehetőségük nyílt szavazni a legszebb focistára is. A szavazatok alapján a Miss Foci címet, "A Kanyar" csapatának játékosa, Ónus Mónika nyerte el.
  A pénteki nap utolsó versenyszáma a lepkevadászat volt, ahol a csapatok feladataként kapták, hogy különböző helyszínekről minél több lepkét begyűjtsenek. A helyszínek egy feladatlapon, találós kérdések formájában voltak elrejtve. A csapatok helytálltak, annak ellenére, hogy az időjárási viszonyok nem kedveztek a kinti lepkevadászatnak és éjfélig a 600 elrejtett lepkébol, 344-et gyűjtöttek be.
  A szombati program 8-kor kezdődött a előző nap feladott, kirakott puzzlejáték leadásával, ahol egy csapat kivételével a többi maximálisan teljesített. 8-kor párhuzamosan két új versenyszám is indult: a dechatlon és a kultúrtriatlon.
  A dechatlonon a csapatok 6 résztvevővel 9 próba (kosárlabda, kötélhúzás, falmászás, célba lövés, talicskázás, gördeszkázás, foci teniszlabdával, futás és úszás) keretében mérték össze erejüket.
  A kultúrtriatlon három feladatának (hangszerkészítés hulladék anyagokból, meseírás újságból kivágott szavakból és a megírt mesék bemutatása színpadi produkciók formájában) a megoldásában az egész csapat részt vett.
  A eredményhirdetés előtt két csapatnak már szinte biztos volt a döntőbe jutás, a harmadik helyért szoros küzdelem folyt. Végül a pontozás tükrében a három döntős csapat: a CIPZÁR, a FRIENDS IN BLACK és a VÉRENGZŐ CSIGÁK csapatai lettek.
  A döntő moderátora a MIX FM Rádió műsorvezetője, Grubisics Levente volt.
  A végső hajrában, a döntős csapatok 5-5 játékossal vettek részt, csapatismereti kérdések, ügyességi próbák, kretivítást igénylő feladatokat kellett teljesítsenek.
  A nyertesek:
  1. "Legügyesebb háromszéki csapatok": CIPZÁR és a VÉRENGZŐ CSIGÁK
  3.  FRIENDS IN BLACK
  A szervezők különdíját, a Diáknapok "legfair-play-ebb csapata" címet a KANYAR csapata nyerte el.
  A két nyertes csapat a kapott ajándékcsomagot felajánlotta a helyi árvaházas gyerekeknek.
  Projektfelelősök: Péter Orsolya – peterorsi79@yahoo.com és Mágori István - istvan_magori@yahoo.com